Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 25 september 2020

Sint-Truiden: Therapeutische buurttuin voor zuurstof en rust (10 februari 2020)

Het stadsbestuur en psychiatrisch ziekenhuis Asster slaan de handen in elkaar voor een project rond zogenaamde therapeutische tuinen en helende groenomgevingen. In zo'n groene zone kunnen mensen in een natuurlijke atmosfeer werken aan allerlei aspecten die een gunstige invloed hebben om hun gemoedstoestand. In de Asster-campus van Melveren is al een dergelijke tuin waar patiƫnten zich veilig mogen afreageren, ontspannen en tot rust kunnen komen.

Het psychiatrisch centrum heeft nu ook voor haar centrumafdeling soortgelijke plannen. Daar zal een groen gebied worden omgevormd tot een tuin voor therapie, die bovendien ook toegankelijk is voor bewoners uit de buurt. Om die reden zal het stadsbestuur het project ook ondersteunen.

"Een groene omgeving geeft zuurstof en brengt rust. Wij dragen dit initiatief daarom ook een bijzonder warm hart toe. Vanuit het lokaal bestuur zullen we onder meer zorgen voor deskundig advies rond groenonderhoud, samen met de nodige communicatieve en logistieke ondersteuning", besluit burgemeester Veerle Heeren.Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden