Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Sport: Tristan Teuchy tekent eerste profcontract bij STVV (20 september 2023)

STVV kiest dit jaar voor een mix van Haspengouws en buitenlands talent. Voor één van die lokale beloften - Tristan Teuchy - was het vandaag een bijzondere dag: de volbloed Kanarie tekent namelijk zijn eerste profcontract. De linkervleugelverdediger doorliep alle rangen bij de jeugd van Sint-Truiden. Hij gaat nu op zoek naar zijn eerste speelminuten op het allerhoogste niveau.

De 19-jarige Teuchy maakte de volledige jeugdopleiding door bij de Kanaries. Als linkervleugelverdediger vertegenwoordigde hij ook al de kleuren van de nationale ploeg bij de U16.

"Ik ben ongelooflijk trots dat ik na 12 jaar geel-blauw mijn eerste profcontract kan tekenen bij de club die me zo aan het hart ligt. Ik kijk er naar uit om mijn eerste minuten te maken in mijn lievelingsshirt", aldus Tristan.
Tristan Teuchy. De linkervleugelverdediger doorliep alle rangen bij de jeugd van Sint-Truiden. Hij gaat nu op zoek naar zijn eerste speelminuten op het allerhoogste niveau. Op die manier kan hij in de voetsporen treden van vader Stefan, die in de jaren '90 de geel-blauwe kleuren verdedigde.
Foto: Communicatie STVV

Bekijk alle artikels uit Sport