zaterdag 15 juni 2024

Sport: Sportpretpark Sparkx start pilootproject met ontdekkingskampen (23 augustus 2023)

Meer dan 1 op de 7 sportende jongeren tussen 10 en 19 jaar stopten vorig seizoen bij hun sportclub. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Kennis- en Informatiecentrum Sport van Sport Vlaanderen. Om dat drop-outcijfer de komende jaren omlaag te krijgen, lanceert Sparkx (Gouverneur Verwilghensingel 2D, 3500 Hasselt) aan de vooravond van het nieuwe sportjaar een opmerkelijk pilootproject.

Het sportpretpark test in augustus en oktober ontdekkingskampen uit waarbij kinderen tussen 7 en 13 jaar proeven van 50 bekende en minder bekende sporten. "Als jongeren zich inschrijven voor de sport die hen het beste ligt, zullen ze minder snel afhaken en betalen ouders zich niet blauw aan overbodig sportmateriaal", klinkt het.

Het sportpretpark wil niet alleen het vroegtijdig afhaken van jongeren tegengaan met de ontdekkingskampen. Het nieuwe concept moet ook meer jongeren aan het sporten krijgen en laten doorstromen naar lokale sportclubs. Als de testkampen aanslaan, zal Sparkx voor de zomer van 2024 samenwerkingen met sportclubs opstarten.


https://sparkx.com/

Sparkx zal in de herfstvakantie een tweede testkamp organiseren om af te toetsen of het concept van de ontdekkingskampen aanslaat bij de Belgische ouders en jongeren en het verder te verfijnen. Van maandag 30 oktober 2023 tot vrijdag 3 november zullen een beperkt aantal jongeren tussen 7 en 13 jaar vijf dagen lang kunnen uittesten welke sporten ze fijn vinden.

Bekijk alle artikels uit Sport