Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Sport: Borgloon haalt het BK Elite 3 en Masters naar Kerniel (22 mei 2023)

Op vrijdag 21 juli 2023 wordt er in Borgloon gekoerst voor de Belgische titel bij Elite 3 en Masters. De organisatie ligt in handen van de Koninklijke Wielerclub De Spurters uit Kerniel. De renners krijgen die dag een glooiend parcours voor de wielen geschoven met start en aankomst in Kerniel. Behalve Kerniel worden ook met Gors-Opleeuw en Jesseren ook twee andere Loonse deelgemeenten bij het BK betrokken.

"Er deed zich een opportuniteit voor om het Belgische Kampioenschap naar Borgloon te halen en daar hebben we gebruik van gemaakt", zegt burgemeester Jo Feytons.

Op Pinkstermaandag is er de Ronde van Limburg die Borgloon liefst vier keer aandoet. En op de Belgische feestdag wordt er gestreden voor twee Belgische Kampioenschappen. "Met deze organisatie willen wij onze kandidatuur om volgend jaar het EK te mogen ontvangen kracht bijzetten", zegt Feytons.

"Een BK is een nationaal uithangbord voor onze stad en de streek. Een EK vergroot die aandacht alleen maar. Wij willen aantonen dat wij klaar zijn om ook daar organisatorisch goed voor de dag te komen."

"Het is fantastisch dat het stadsbestuur zo'n inspanning heeft geleverd om beide kampioenschappen naar hier te halen en dat wij als plaatselijke wielerclub beide wedstrijden mogen organiseren", aldus Alex Onclin, voorzitter van KWC De Spurters en van Limburg Cycling.

"De afgelopen jaren zijn wij als organisatie flink gegroeid. Met onze bestuursploeg willen wij ons kerkdorp Kerniel op de kaart zetten. Tijdens de winter organiseren wij op één dag meerdere veldritten en tijdens het kermisweekend organiseren wij tal van wielerwedstrijden. Daar komen nu in één keer twee Belgische Kampioenschappen bij. Het wordt werken om alles gebolwerkt te krijgen, maar die uitdaging gaan wij niet uit de weg."Bekijk alle artikels uit Sport