Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Sport: Thorsten Fink nieuwe hoofdtrainer STVV (16 mei 2023)

STVV staat voor een historisch seizoen, want dit jaar viert de club haar 100ste verjaardag. In de aanloop hiernaar zetten de Kanaries een belangrijke stap: niemand minder dan Thorsten Fink wordt de nieuwe hoofdtrainer. "Fink is een heel ervaren coach die de mouwen op wil stropen en een echte winnaarsmentaliteit heeft. Daarom is hij de ideale kandidaat om STVV te leiden in dit jubileumseizoen."

Thorsten Fink, als speler nog voormalig Champions League-winnaar bij Bayern M√ľnchen, brengt een schat aan ervaring en een sterke werkethiek mee naar de Tiensesteenweg. 2 keer kampioen en bekerwinnaar met FC Basel, beker- en Supercupwinnaar met Vissel Kobe, boekte Fink als coach successen in verschillende landen.

Nu is de Duitser klaar voor zijn volgende uitdaging in de Jupiler Pro League: "Ik vind het geweldig om bij STVV aan de slag te gaan en deel uit te maken van een club met zo'n rijke geschiedenis en gepassioneerde fans. Dat we aan de vooravond van het 100ste seizoen staan, maakt het extra speciaal. Samen met de staf en de spelers zullen we er alles aan doen om er een memorabel jaar van te maken", aldus de kersverse trainer van de Kanaries. Fink brengt zijn vertrouwde assistent Sebastian Hahn mee, met wie hij al 8 jaar een tandem vormt.


Het is nu officieel. De Duitse coach, Thorsten Fink, is een Kanarie.
Foto: Communicatie STVV

Bekijk alle artikels uit Sport