dinsdag 23 april 2024

Sport: Clublegendes op bordspel Monopoly KRC Genk: Denier, De Bruyne, Courtois, Buffel, Strupar, Heynen, Sonck, Trossard, Onuachu, Ito, Olivieri en Ngcongca (20 februari 2023)

KRC Genk krijgt een eigen officiële versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly. Deze gelimiteerde uitgave biedt de uitgelezen kans om de 35-jarige geschiedenis van KRC Genk op een unieke manier te (her)ontdekken. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord werden aangepast naar iconische spelers, maar ook naar locaties die aan de club verbonden zijn. Wie al zeker was van een plekje op het spelbord is Pierre Denier. Als clublegende kon hij uiteraard niet ontbreken. De andere lege vakjes van het Monopolybord werden voorbehouden voor 22 spelers uit de clubgeschiedenis. Welke spelers een plaatsje kregen op het spelbord werd bepaald door de supporters zelf. Elke KRC Genk supporter kreeg de kans om te stemmen op zijn 11 favoriete spelers. De 22 spelers met de meeste stemmen komen op het spelbord. De stemronde is sinds deze nacht afgelopen en de stemmen zijn geteld.

In totaal hebben liefst 5.185 KRC Genk supporters gestemd op hun favoriete clublegende. Het werd na de eerste stemdag duidelijk dat het een spannende strijd zou worden.

"Kevin De Bruyne komt met 4.070 stemmen als eerste naast Pierre Denier op het officiële Monopoly KRC Genk spelbord te staan. Thibaut Courtois volgt met 3.622 stemmen. Het derde plekje is voor Thomas Buffel met 2.988 stemmen. De vierde en vijfde plaats zijn voor Branko Strupar en Bryan Heynen."

"Vervolgens zijn ook Wesley Sonck, Leandro Trossard, Paul Onuachu, Junya Ito, Domenico Olivieri en Anele Ngcongca al zeker van een plaatsje op het spelbord. Voor de bekendmaking van de andere 11 spelers is het nog wachten tot de lancering eind 2023."

INFO
Monopoly KRC Genk ligt vanaf najaar 2023 in de winkel, maar wie zeker wil zijn van een exemplaar van deze gelimiteerde oplage kan nog steeds een pre-order plaatsten via de website http://www.MONOPOLYSTORE.be/KRCGENK


KRC Genk krijgt een eigen versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly
Foto: KRC Genk / Groep 24

Bekijk alle artikels uit Sport