donderdag 25 april 2024

Sport: Terbiest is populairste STVV-straat (16 februari 2023)

STVV staat voor voetbal, volk en vuur. Daarom lanceren de Kanaries een speciale campagne, in aanloop naar de verhitte derby tegen KRC Genk. Onder het motto 10.000 vlammen, één vuur roept geel-blauw heel Haspengouw op om de ploeg naar de overwinning te schreeuwen. Op zondag 5 maart kan je een speld horen vallen in de Haspengouwse straten. Jong en oud, sportclubs en bedrijven, gezinnen en die-hard supporters: op die dag verzamelt de hele regio op Stayen voor de match van het jaar... de derby tegen KRC Genk.

STVV trekt de ticketverkoop officieel op gang. "Speciaal voor deze klassieker lanceren we de campagne 10.000 vlammen, één vuur", legt Youssouf Keita (communicatiemanager bij STVV) uit. "Onze spelers rekenen op de vocale steun van 10.000 Kanaries, om samen de drie punten in Sint-Truiden te houden. Want 10.000 vlammen vormen samen een onstuitbaar vuur. We verwachten een vol huis, dus het is zaak om jouw tickets op tijd te bestellen."

Om de campagne kracht bij te zetten, trok een delegatie van STVV naar de Truiense straat Terbiest. "Heel wat voetbalsupporters trekken met een vaste kliek naar het voetbal. Vaak zijn dat mensen uit dezelfde buurt. Uit onze lijst blijkt dat de - grote steenwegen rond Stayen buiten beschouwing - de meeste abonnees in de straat Terbiest wonen. Terbiest krijgt van ons de titel populairste STVV-straat ter wereld. Daarom trekken we de campagne hier symbolisch op gang. We rekenen erop dat het geel-blauwe vuur zich van hieruit verder verspreidt, zodat Stayen kolkt op 5 maart."


Terbiest is populairste STVV-straat
Foto: Communicatie STVV

Bekijk alle artikels uit Sport