Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 4 februari 2023

Sport: UCI Wereldbeker Veldrijden op 30 oktober in Maasmechelen (24 oktober 2022)

Op zondag 30 oktober is Maasmechelen het decor voor een gloednieuwe veldrit op de kalender van de UCI Wereldbeker. Maasmechelen legt niet alleen z'n sportieve troeven op tafel, maar zorgt ook voor sfeer en ambiance naast het parcours en trekt de kaart van milieu en natuur.

Na de eerste wedstrijden in Amerika en Tsjechië is Maasmechelen dit seizoen als nieuwkomer de opener van het Belgische programma in de UCI Wereldbeker Veldrijden. Voor het eerst zullen de Belgische toppers voor eigen volk kunnen koersen en dat in een prachtig groene omgeving. Het terrein in Terhills is toegankelijk vanaf 8u en dit is het sportieve programma:

09u30: U19 Mannen
10u30: U19 Vrouwen
12u00: U23 Mannen
13u40: Elite Vrouwen
15u10: Elite Mannen

Cross staat in Vlaanderen niet alleen bekend als topsport, maar ademt daarnaast traditie en sfeer. Ook aan dat laatste aspect is in Maasmechelen de nodige aandacht besteed. Zo zijn er drie zones voorzien om de wedstrijden vanop de eerste rij en met de nodige ambiance te volgen:

Fanzone – 11u tot 22u
In de fanzone focus je tijdens de wedstrijd op 2 passages van de renners en het grote scherm. Daarna gaat het spreekwoordelijke dak eraf tijdens de MaasMaffe afterparty. Michael Amani, Joe Hardy en Dj Brialmont houden het feest in gang tot 22u

Familiezone – 12u tot 17u
Met een dubbele passage van de renners/rensters, een speeltuin met terras, een groot scherm en de nodige kinderanimatie is dit de absolute plek voor een leuke dag met het hele gezin. Bovendien genieten kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

MaasMagische bar – 12u tot 17u
Gezellige bar midden in het groen. Elke ronde is het uitkijken naar een dubbele passage van de renners en voor de fans van het eerste uur wordt er een tv-scherm voorzien. Wie eerder komt om van de sfeer te genieten zal kunnen dansen op de muziek van DJ Deux Promille, smult van heerlijk vegetarische paëlla en kan uitkijken naar de cocktailbar met jenevers.

Wie niets van het spektakel en het uitgebreide randprogramma in Maasmechelen wil missen, kan vooraf en online een ticket kopen en zo de wachtrijen aan de kassa vermijden. Bovendien schenkt Flanders Classics per verkocht ticket 1 euro aan het Nationaal Park Fonds, dat zich inzet om de natuur van het park te beschermen.UCI Wereldbeker Veldrijden Maasmechelen

Bekijk alle artikels uit Sport