Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 4 februari 2023

Sport: UEC Road European Championships in Limburg: Heusden-Zolder en Hasselt zijn start- en aankomststad (7 juli 2022)

De Europese Wielerunie (UEC) heeft vandaag de 2024 UEC Road European Championships toegekend aan Vlaanderen, en meer bepaald aan de provincie Limburg. De kampioenschappen zullen doorgaan van 11 tot en met 15 september 2024. Heusden-Zolder en Hasselt zijn start- en aankomststad.

De UEC Road European Championships, bestaande uit 13 kampioenschappen verspreid over 5 dagen binnen de categorieën elite, U23 en junioren (mannen en vrouwen), zijn een primeur voor Vlaanderen. Hooglede-Gits ontving reeds een EK in 2009, maar toen nog louter met U23 en junioren.

Limburg, als één van de meest vooruitstrevende en vernieuwende Vlaamse fietsprovincies, wordt in september 2024 het decor voor de Europese titelstrijd.

Enrico Della Casa, President van de Europese Wielerunie: "Het toekennen van de 2024 Road European Championships aan Limburg (Vlaanderen) is zonder twijfel een historisch moment voor het Europese wielrennen. Wereldtoppers en jonge talenten van het Europese continent zullen er op de Limburgse wegen strijden en er spannende, belangrijke wielergeschiedenis schrijven. Het evenement zal fans en media een ervaring bieden die een nieuw hoofdstuk voor het Europese wielrennen zal inluiden, met een groots welkom en duurzame aanpak."

"Limburg ademt fietsen. Zowel voor de recreatieve fietsers die hun tocht al eens graag onderbreken voor een fris pintje als voor de doorwinterde wielertoerist is Limburg een waar paradijs. We hebben dus al troeven in handen om, samen met alle partners, van deze Europese kampioenschappen wielrennen een unieke belevenis te maken voor zowel de renners als voor de supporters. Noteer in 2024 de tweede week van september alvast met stip in je agenda. Dan komt de koers opnieuw thuis in Vlaanderen, in Limburg", zegt Vlaams minister Zuhal Demir.

"Nadat we bijna één jaar geleden het WK Wielrennen mochten ontvangen, verwelkomen we in 2024 graag het jongere en kleinere broertje; de Europese kampioenschappen", zegt Vlaams minister Ben Weyts. "Vlaanderen is koersgek en steekt dit niet onder stoelen of banken. Het fantastische WK Wielrennen was op alle vlakken een schot in de roos en een fantastisch uithangbord voor onze streek. Met het EK in 2024 zetten we opnieuw onze sterke organisatorische schouders onder een topwielerevenement."

Voor de organisatie van het evenement slaan Flanders Classics en vzw Limburg Demarreert de handen in elkaar als LOC (lokaal organisatie comité), die sinds 2021 samen de Ronde van Limburg organiseren.

Alle wedstrijden zullen hun ontknoping kennen in provinciehoofdstad Hasselt, een stad die de fiets en het wielrennen omarmt.

Wielerfans kunnen zich opmaken voor een fantastische wielerweek in Limburg, Vlaanderen. Hoe het programma van 11 tot en met 15 september 2024 er precies zal uitzien en op welke parcours we zullen kennismaken met de Europese kampioenen van 2024, zal op een later moment bekendgemaakt worden.


Bekijk alle artikels uit Sport