Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 29 maart 2024

Sport: BMX-parcours in Genk geopend (13 april 2022)

Het nieuwe BMX-parcours is geopend. Hiermee komt de stad tegemoet aan de vraag van de BMX'ers om opnieuw een fietsbehendigheidsparcours te voorzien op het SportinGenk Park. Het nieuwe parcours werd ontworpen in samenwerking met BMX'ers en richt zich, in tegenstelling tot het parcours op Kattevennen, op beginnende fietsers en BMX'ers. Voor de aanleg van het nieuwe BMX parcours en de vernieuwing van de Finse piste werd 133.904,96 euro vrijgemaakt.

"We willen graag zoveel mogelijk Genkenaren aan het bewegen krijgen en van het SportinGenk Park het centrale ankerpunt maken in het Genkse sportgebeuren",zegt schepen van Sport Kathleen Parthoens. "In de periode van Corona is nog meer gebleken hoe belangrijk sport in de publieke ruimte is. Wij proberen als stad daarom optimaal in te zetten op het creëren van mogelijkheden tot bewegen, gratis en voor iedereen."

Het parcours is vrij te gebruiken en is geschikt voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. De oorspronkelijke lengte van de piste was 3,2 km. Wegens de bouw van de nieuwe sporthal en de omgevingsaanleg werd de Finse piste noodgedwongen ingekort tot een lengte van 2,5 km.

"De Finse piste wordt heel veel gebruikt door lopers. De vraag om deze terug te verlengen was dan ook groot." De uitbreiding betreft 1.500 m. Hierdoor kan er één lus van 4 km gelopen worden op een verlichte piste met dempende ondergrond. De verlichte piste is dagelijks te gebruiken van 6.30 uur tot 22.30 uur.




Sport in Genk / Stad Genk

Bekijk alle artikels uit Sport