Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Riemst: Vier nieuwe fietstelzuilen geplaatst langs Limburgse fietssnelwegen (2 december 2022)

Tijdens de afgelopen weken plaatste het provinciebestuur vier extra fietstelzuilen op fietssnelwegen in Ham, Heusden-Zolder, Riemst en Beringen. Het zijn vier extra zuilen. Eerder werden al 10 digitale fietstelzuilen geplaatst langs de Limburgse fietssnelwegen.

Vorig jaar installeerde de provincie de eerste tien fietstelzuilen met display langs de fietssnelwegen in de provincie. Dit jaar breidde het provinciebestuur het netwerk van fietstelpalen langs de Limburgse fietssnelwegen verder uit in Ham (F77 Diest-Leopoldsburg), Heusden-Zolder (F5 Antwerpen-Hasselt) , Riemst (F722 Lanaken-Riemst) en Beringen (F753 Kolenspoor).

"De fietstelpalen tellen 24/7 elke fietser die passeert. Daarmee willen we eerst en vooral het gebruik van de fietssnelwegen beter in beeld brengen. Een degelijk fietsbeleid vertrekt immers vanuit objectieve gebruikersgegevens", zegt gedeputeerde Bert Lambrechts. "Tegelijkertijd willen we met de fietstelpalen ook het gebruik van de fiets stimuleren. Elke fietser telt mee. Dankzij de fietstelpalen is dat ook letterlijk te zien, want bij elke fietser gaat de teller omhoog."

De fietstellers met de hoogste gemiddelden van meer dan 1.400 fietsbewegingen per dag liggen in Hasselt (fietsbrug De Langeman - F72/ F702) en in Pelt (Skiffel - F71/F74).De provincie heeft vier nieuwe fietstelzuilen geplaatst langs Limburgse fietssnelwegen
Foto: Communicatie Limburg

Bekijk alle artikels uit Riemst