Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Riemst: Drugscontrole partybus Extrema Outdoor (20 september 2021)

Om een duidelijk signaal te geven dat drugs en feestvieren niet hand in hand dienen te gaan, werd er binnen de politiezone Bilzen - Hoeselt - Riemst controle gedaan van een partybus die op zaterdagnamiddag naar het dancefestival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren zou afreizen.

"Het team Overlast werd bijgestaan door enkele leden van de lokale wijk- en interventiediensten. Ook kwam een federale drugshondengeleider de actie ondersteunen. Op de parking van het voetbalveld te Vlijtingen (Riemst) werden alle 45 inzittenden van de bus gecontroleerd en gefouilleerd. Vijf feestvierders gingen spontaan over tot het overhandigen van drugs, en werden onderworpen aan een gerechtelijke fouillering."

Er werden hoeveelheden verdovende middelen gevonden, zoals XTC-pillen (14 stuks), speed (1.7g), cocaïne (8.79 g), ketamine (2.95g), MDMA (0.95g) en cannabis (0.6g).

Er werden 7 processen-verbaal opgesteld voor het bezit van drugs.

"Het merendeel van de inzittenden kon begrip opbrengen voor de controle, zeker met het overlijden in gedachten van een Nederlandse festivalganger die vrijdag het leven liet na een overdosis gevaarlijke verdovende middelen", aldus politiezone Bilzen - Hoeselt - Riemst.


Bekijk alle artikels uit Riemst