Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Pelt: 1500 extra perenbomen in Pelt (20 november 2023)

1500 Peltse gezinnen gingen in op het aanbod van de gemeente om een boom in hun tuin te planten. Straks is Pelt dus 1500 bomen rijker. Met de actie Pelt Boomt wilde de gemeente haar inwoners stimuleren om ook thuis bomen te planten. Een boom produceert zuurstof - wat iedereen nodig heeft om te leven - en haalt tegelijk het broeikasgas CO2 uit de lucht. Daar bovenop vangt hij fijnstof uit de lucht. Tot slot zorgen bomen voor verkoeling, wat van groot belang is kan er in onze bebouwde gebieden waar alle verharding warmte opslorpt en vasthoudt. Bomen zorgen dus voor een gezondere leefomgeving voor de mens.

Maar niet alleen voor de mens: een boom zorgt voor een beter bodemleven en een plaats waaronder andere planten kunnen groeien. Tot slot biedt een bom plek aan vogels en insecten. Kortom: een boom zorgt voor een microklimaat dat de biodiversiteit ten goede komt.

"De gemeente heeft fruitbomen (peren) ter beschikking gesteld en dat is heel bewust. Zij bieden immers een extra toegevoegde waarde. Bijen en andere insecten vinden er tijdens de bloesemtijd broodnodige nectar en de mens kan in het najaar heerlijk fruit oogsten. Kortom: bomen verbeteren de luchtkwaliteit en helpen in de strijd tegen de klimaatopwarming."


Bomen verbeteren de luchtkwaliteit en helpen in de strijd tegen de klimaatopwarming. En met deze actie dragen 1500 Peltse gezinnen daartoe actief hun steentje bij.
Foto: Communicatie Pelt

Bekijk alle artikels uit Pelt