Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Pelt: Eerste camera's in de Kerkstraat (29 augustus 2023)

In de Kerkstraat zijn de eerste van een reeks veiligheidscamera's in gebruik genomen voor de monitoring van het publieke domein. De camera's worden vooral ingezet als hulpmiddel bij allerlei vormen van overlast. Daarnaast kunnen ze ook ingezet worden om grote evenementen te monitoren.

Voor het gebruik van de camerabeelden gelden strenge regels. De aanwezigheid van de camera's is aangegeven.  De beelden worden maximum 1 maand bewaard en worden geraadpleegd om problemen vast te stellen. Alleen de politie kan de beelden bekijken, live of achteraf, en enkel in het kader van een opdracht.

De eerste camera's staan niet toevallig in de Kerkstraat. Deze straat en omgeving staan bekend als een hotspot van gezelligheid bij uitstek in Noord-Limburg. De heraanleg van het Marktplein en de radicale make-over van het voormalig gemeentehuis tot hedendaags trefcentrum zullen dit imago nog versterken. Het is belangrijk dat er tegen iedere vorm van overlast adequaat kan worden opgetreden, zodat de mensen er hun tijd zorgeloos kunnen doorbrengen.


In de Kerkstraat in Pelt zijn de eerste van een reeks veiligheidscamera's in gebruik genomen voor de monitoring van het publieke domein. De camera's worden vooral ingezet als hulpmiddel bij allerlei vormen van overlast. Daarnaast kunnen ze ook ingezet worden om grote evenementen te monitoren.
Foto: Communicatie Pelt

Bekijk alle artikels uit Pelt