Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Pelt: Opvallende constructies voor meer beleving in Pelt (21 augustus 2023)

Momenteel plaatst de gemeente grote decoratiedragers in de Kerkstraat en de Kloosterstraat. In de Kerkstraat komen er drie, in de Kloosterstraat één. Nu woensdag, meteen na de plaatsing, krijgen ze een creatieve inkleding. "Met deze sfeerelementen versterken we de beeldkwaliteit en het gevoel van beleving. Het accentueert beide straten als een gezellige Noord-Limburgse hotspot om te wandelen, een terrasje te doen, te shoppen en te verblijven."

Het gaat om metalen constructies in kubusvorm, met een breedte, lengte en hoogte van ongeveer 6 meter. Ze worden nu geplaatst op bovenstaande locaties, maar kunnen later ook elders ingezet worden. Op woensdag 23 augustus wordt daaraan decoratie aangebracht door een gespecialiseerde firma.

De decoratie aan de dragers kan aangepast worden naargelang het seizoen. Gezien de periode van het jaar krijgen de dragers nu een eerder zomerse inkleding. Tijdens eindejaar zal dat bijvoorbeeld kerstversiering worden. De plaatsing van deze decoratiedragers werd doorgesproken tijdens de informatievergadering met de ondernemers in maart eerder dit jaar.


Foto: Communicatie Pelt

Bekijk alle artikels uit Pelt