Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 9 december 2023

Pelt: Stationsstraat vanaf 1 september open in twee richtingen (21 augustus 2023)

Bij het begin van het schooljaar zal ook de Stationsstraat tussen Skiffel en Slagmolenstraat weer open zijn voor verkeer in beide richtingen. Er is daar al een tijdje eenrichtingsverkeer als gevolg van de wegenwerken voor de aanleg van het Hoppinpunt aan het station. Die gebeuren in opdracht van de provincie.

Eerst was voorzien dat de weg tegen het bouwverlof weer open zou zijn. Een gestorte betonboord bleek na uitvoering echter niet te voldoen aan de voorgeschreven normen. De aannemer moest hem afbreken en zal hem opnieuw storten op het einde van de week. Ook de stoepen worden nog aangelegd en het asfalt geplaatst. Daarna kan de weg in principe open op 1 september.

Begin oktober wordt vervolgens de infrastructuur van het Hoppinpunt geplaatst aan de zijde van de bushaltes. Het gaat om fietskluizen, een fietsherstelzuil, plaatsen voor deelfietsen, oplaadpunten voor elektrische fietsen en ruimte voor het stallen van buitenmaatse fietsen. Begin november volgt de aanplanting van het groen.Bekijk alle artikels uit Pelt