zaterdag 15 juni 2024

Pelt: Heraanlaag winkelstraat De Heuf start op 1 augustus (30 juli 2023)

Het bouwverlof in de provincie Antwerpen zit erop na dit weekend, een week vroeger dan in Limburg. Bijgevolg zal de Turnhoutse aannemer die in Pelt drie werven voor zijn rekening neemt op dinsdag 1 augustus de werken hervatten. Het gaat om de omgevingsaanleg van het project Agter De Heuf, de Zandstraat en de Broesveldstraat tussen Justitielaan en Bermstraat.

In de omgevingsaanleg van het project Agter De Heuf is ook de heraanleg opgenomen van De Heuf. De aannemer begint dinsdag onmiddellijk met de volledige opbraak van winkelstraat. In augustus worden de nutsleidingen aangepast, in september wordt de nieuwe riolering geplaatst. In oktober en november volgt dan de nieuwe wegenis.

Tijdens de werken in De Heuf blijven de handelszaken te voet bereikbaar. Er komt daartoe een pad aan de kant van de Peltri, met doorsteken naar de ingangen van handelszaken en woningen. Er zal op deze manier ook steeds een verbinding voor voetgangers en fietsers (fiets aan de hand) blijven tussen de Dorpsstraat en parking De Heuf.

In de Zandstraat werkt de aannemer verder aan het gedeelte tussen Hennemeeuwis en Romeinse Dijk/Roosendijk. Dit gedeelte wordt aangelegd met een vrij liggend fietspad. De werken duren volgens de planning nog tot het einde van het jaar.Winkelwandelstraat De Heuf wordt vanaf 1 augustus volledig heraangelegd
Foto: Communicatie Pelt

Bekijk alle artikels uit Pelt