Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Pelt: Oude gebouwen gaan tegen de vlakte (17 november 2022)

De gemeente laat de komende weken een aantal gebouwen afbreken. Het gaat om oude en in onbruik geraakte gebouwen waar de gemeente eigenaar van is en die verder geen toekomst meer hebben. Eerst zal een gespecialiseerde firma het asbest uit de gebouwen verwijderen.

De gebouwen die afgebroken worden, zijn de school in de Kapelstraat, de Kerkstraat 12-14 (de oude wasserij en het eethuis/kebabzaak), de oude KSJ-lokalen aan de Kolisheide, de gebouwen van Real Heesakker, de oude kantine aan de Es (bij de bosrand), het gebouw van FC Vriendenkring en het voormalige opleidingslokaal aan de Dorperheide en tenslotte de aanbouw van Wico campus TIO tussen de school en het gemeentehuis. Dit laatste zal pas gebeuren na de verhuis van de school.

Op de plaats van de school in de Kapelstraat is voor de toekomst een woonzorgproject voorzien. Voorlopig zal het perceel worden ingezaaid met gras. In de Kerkstraat zal na de sloop eerst nog een grondsanering moeten gebeuren omwille van de vervuiling van de vroegere wasserij. Op termijn wordt het perceel ontwikkeld. Op Kolisheide komt later ook nog een ontmoetingsplaats voor de buurt.De gemeente laat de komende weken een aantal gebouwen afbreken. Het gaat om oude en in onbruik geraakte gebouwen waar de gemeente eigenaar van is.
Foto: Communicatie Pelt

Bekijk alle artikels uit Pelt