Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Pelt: Gemeentehuis zet deuren open op 4 september (31 augustus 2022)

Sinds begin april zitten alle administratieve diensten samen in het gemeentehuis aan de Oude Markt in Pelt. Dat werd daartoe grondig vernieuwd en uitgebreid. Aanstaande zondag 4 september kunnen de Peltenaren er tussen 10.00 en 17.00 uur een kijkje komen nemen tijdens een opendeurdag.

Het bestaande gemeentehuis werd daarvoor uitgebreid en grondig gemoderniseerd. Het personeel werkt nu in nieuwe kantoorruimtes aan ergonomische bureaus. Hybride vergaderzalen maken online vergaderingen in groep mogelijk. Daarnaast is er voor de 136 personeelsleden in het vernieuwde gemeentehuis een ruime fietsenstalling en voor de middagpauze een cafetaria met dakterras.

De verhuis van alle administratieve diensten naar de Oude Markt begin april van dit jaar mag gerust beschouwd worden als een belangrijke mijlpaal in het fusieverhaal. Reden genoeg voor het personeel om de deuren eens open te zetten en een inkijk te geven in de werking van de nieuwe fusiegemeente en die van hun eigen diensten.

Bezoekers kunnen kennismaken met de gemeentelijke diensten via een rondgang door het hele gebouw. Voor de kinderen is er een zoektocht. Er is animatie voorzien en op de Oude Markt staat een springkasteel. Ook de horeca aan de Oude Markt maakt er trouwens mee een feestelijke dag van.
Je komt best met de fiets naar het gemeentehuis. Wie dat doet, krijgt een zadelhoesje cadeau.

Bekijk alle artikels uit Pelt