Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 1 juni 2023

Pelt: Dommelgalerij wordt pop-up voor creatieve activiteiten (6 juli 2022)

De Dommelgalerij in de Kerkstraat keert (gedeeltelijk) terug naar zijn roots. Het wordt, zolang de gemeente het gebouw niet verkocht heeft, een locatie voor creatieve en commerciële activiteiten.
Het gaat om ruimtes voor pop-up-activiteiten en startups. De gemeente ontving een aantal vragen in die zin van creatieve ondernemers.

De lokalen in de Dommelgalerij kunnen zowel een commerciële als creatieve invulling krijgen. De gelijkvloerse verdieping is daarbij ideaal voor commerciële activiteiten, zoals een pop-up winkel. De
ruimtes op de verdiepingen zijn geschikt voor creatieve activiteiten, zoals ambachten en kunstenaarsateliers – die meteen beneden kunnen exposeren – en economische activiteiten zonder
direct klantencontact. Gedacht wordt aan bedrijven voor technologische en digitale ontwikkelingen, zoals een webdesigner.

De lokalen kunnen voor drie maanden gehuurd worden, met een verlenging van telkens drie maanden, tot een maximum van één jaar.
Deze invulling van de Dommelgalerij zal ongetwijfeld extra bijdragen tot beleving en bedrijvigheid in de Neerpeltse dorpskern.

Voor wie geïnteresseerd is in een locatie voor een pop-up, organiseert de gemeente op donderdag 7 juli een kijkavond. De Dommelgalerij is dan te bezichtigen tussen 18 uur en 20 uur.


Dommelgalerij wordt pop-up voor creatieve activiteiten
Foto: Communicatie Pelt

Bekijk alle artikels uit Pelt