Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Pelt: Nieuwe vleugel gemeentehuis Oude Markt wordt in gebruik genomen (14 april 2022)

Vanaf dinsdag 19 april zullen de administratieve diensten, die tot nu toe gehuisvest waren op het Kerkplein, hun intrek nemen in de nieuwbouw van het gemeentehuis aan de Oude Markt. Ze komen er terecht in nieuwe kantoren met ergonomische bureaus en hybride vergaderzalen.

Sinds de start van de fusie moest je als Peltenaar voor de meeste administratieve diensten naar de Oude Markt, maar het omgevingsloket en enkele andere ondersteunende diensten waren de afgelopen jaren nog gevestigd op het Kerkplein. Daar komt nu verandering in, want het personeel van het Kerkplein neemt zijn intrek in het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis aan de Oude Markt.

Naast nieuwe kantoorruimte met ergonomische bureaus en hybride vergaderzalen kunnen 136 personeelsleden er gebruikmaken van een ruime fietsenstalling en een groter cafetaria met terras. Op het einde van de zomer tonen ze graag hun werkplek tijdens een Open Dag. Daarover volgt later meer.

Ook in de gebouwen van de gemeentewerf aan de Lieven Bauwenslaan is een forse uitbreiding voorzien. Daar is alvast een datum geprikt om het grote publiek rond te leiden, namelijk Open Bedrijvendag op 2 oktober.

De gebouwen aan het Kerkplein worden de komende jaren verbouwd tot raadzaal, trouwzaal, huis van het kind en bib. De nieuwbouw aan de Oude Markt is goed voor een investering van ongeveer 6,7 miljoen, de nieuwbouw van de gemeentewerf is gebudgetteerd op 2,6 miljoen en voor de verbouwing van het Kerkplein is 7,4 miljoen euro voorzien. Een berekening van de totaalprijs is met de huidige fluctuerende marktprijzen pas mogelijk als alle werken afgerond zijn. Met deze investeringen kan de Peltenaar de komende decennia rekenen op een betere en gecentraliseerde dienstverlening in moderne en duurzamere gebouwen.Nieuwe vleugel gemeentehuis Oude Markt wordt in gebruik genomen
Foto: Communicatie Pelt

Bekijk alle artikels uit Pelt