Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Pelt: Lichtstoet op zaterdagavond in centrum van Neerpelt (31 maart 2022)

Dit weekend twee carnavalsstoeten in Pelt. Op zaterdag 2 april trekt vanaf 20.33 uur de lichtstoet van De Gezellen van Taxandria door Neerpelt-Centrum. Op zondag is het om 14.11 de beurt aan de stoet van De Zwiebertjes in Overpelt-Centrum.

In beide gevallen zijn de dorpskernen tijdelijk nagenoeg volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. In Neerpelt is dat zaterdag 2 april van 18.00 tot 24.00 uur. Ook de ondergrondse parking Forte (Norbertinessenlaan) kan je gedurende die periode niet in- of uitrijden. Na de stoet is het carnavalsbal op het Kerkplein. De Pastorijstraat, Kerkstraat en Kloosterstraat blijven daarom afgesloten tot zondag 3 april om 8.00 uur.

Om opbouw en afbraak van het evenement toe te laten, is het Kerkplein voor het verkeer al afgesloten en dit tot woensdag 6 april om 10.00 uur.

Op zondag 3 april is Overpelt-Centrum afgesloten van 12.00 tot 18.00 uur. Parking Kerk in de Jeugdlaan is dan niet toegankelijk, parking De Heuf wel. Omrijden in Overpelt kan best via de buitenzijde van de Ringlaan. In Overpelt is er een afsluitend carnavalsbal op de Oude Markt. Daarom blijft na 18.00 uur de Dorpsstraat voor de rest van de dag afgesloten ter hoogte van de Oude Markt.

Het kindercarnaval van de Gezellen van Taxandria sluit het carnaval in Pelt af op maandag 4 april van 14.00 tot 16.300 uur in zaal De Kentings.Bekijk alle artikels uit Pelt