Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Pelt: Digitaal opzoeksysteem begraafplaatsen (28 oktober 2021)

Wie in Pelt naar het graf van een dierbare overledene wil zoeken, kan dat thuis doen via een nieuw eenvoudig digitaal opzoeksysteem. In het systeem hoef je enkel de naam en/of voornaam in te geven. Daarna krijg je meteen te zien op welke begraafplaats en op welke plaats de gezochte overledene zijn of haar rustplaats heeft.

Via de website https://begraafplaatsen.gemeentepelt.be kan je de voor- of achternaam invullen van de overledene die je opzoekt. Daarna krijg je meteen te zien op welke begraafplaats en op welke plaats de gezochte overledene zijn of haar rustplaats heeft.

Later worden ook de niet-actieve begraafplaatsen (oud kerkhof Neerpelt en Sint-Huibrechts-Lille) gedigitaliseerd, zodat je ook daar digitaal op zoek kan gaan naar de laatste rustplaats van overleden Peltenaren.

Tot op vandaag stond op elke begraafplaats een computerscherm waar je de locatie van een bepaalde begraafplaats kon opzoeken. Dat systeem verdwijnt op termijn. Het systeem kreeg regelmatig te kampen met vandalisme en diefstal.

Bekijk alle artikels uit Pelt