Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Pelt: Infosessies herontwikkeling woonsite Wado aan de Dorpsstraat (26 oktober 2021)

Projectontwikkelaar Custombuild, gekend voor het bouwen van eigentijdse, duurzame nieuwbouwprojecten voor jong en oud, heeft eind maart 2021 - samen met dbv-architecten uit Hasselt - de aanbesteding van de TIO-site aan de Dorpsstraat gewonnen en het terrein aangekocht voor de herontwikkeling en realisatie van een prachtige, groene woonsite genaamd Wado.

Beoogd wordt om een bruisende (thuis)haven voor buren en kinderen te realiseren waar water centraal staat en als drijvende kracht fungeert om vlotte verbindingen te bouwen op zowel architecturaal als op sociaal vlak.

Bij het ontwerp en de totstandkoming zullen zowel de richtlijnen van de vzw WICO en het studiebureau Creosum gevolgd en gerespecteerd worden, alsook zal er rekening gehouden worden met de omgevingsfactoren en alle betrokken stakeholders. Zo wordt er vandaag en morgen een allereerste infosessie georganiseerd om de lokale handelaars, ondernemers en buurtbewoners te informeren en bevragen.

Custombuild en dbv-architecten willen transparantie geven omtrent de herontwikkeling van de woonsite, in elke fase van het proces tot en met de uiteindelijke realisatie. Daarnaast willen ze ook interageren met alle betrokkenen zodat iedereen op dezelfde golflengte zit en Wado uiteindelijk voor menig Peltenaar een magnifieke, duurzame en aangename plek wordt om te vertoeven.

Via de website van Custombuild kan iedereen bedenkingen opwerpen en vragen stellen omtrent het project: http://www.woneninwado.be

Tijdens de infosessies op maandag 25 oktober voor de handelaars en ondernemers, en op dinsdag 26 oktober voor de buurtbewoners, wordt er - naast de planning omtrent de herontwikkeling van de site - tevens openlijk gecommuniceerd over de mogelijke, tijdelijke invulling van de site. Zo zal de eerste fase van de herontwikkeling pas in januari 2023 aanvangen en is er voordien ruimte om bijvoorbeeld een tijdelijke eventlocatie op te zetten of allerhande pop-up projecten te laten plaatsvinden.Foto/schets: Custombuild / JAX PR

Bekijk alle artikels uit Pelt