Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Pelt: OverKop Pelt is open (16 oktober 2021)

Sinds vrijdag 15 oktober staan de deuren van OverKop-huis Pelt open. Wat vroeger Café De Volksmacht was, is nu de hotspot voor Peltse jeugd. De plek zal een gezellige en veilige thuishaven zijn voor alle jongeren van 12 tot 25 jaar. De vestiging in Pelt is een van de 25 nieuwe toevoegingen uit de tweede golf van OverKop-huizen in Brussel en Vlaanderen.

Een half jaar na de aankondiging staat het Pelste OverKop-huis helemaal klaar. De werkgroep heeft de laatste weken hard gewerkt. Deze groep bestaat uit een 10-tal jongere vrijwilligers, begeleid door jongerenorganisatie Arktos, het JAC en gemeente Pelt.

Het huis zal vanaf nu elke week openen op woensdag van 12.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 16.00 tot 22.00 uur. Binnen kan je als jongere rustig samenkomen, iets drinken, jezelf ontspannen en een babbel slaan. Wie nood heeft aan een serieus gesprek of meer steun, kan beroep doen op professionele therapeutische hulp. En hier wordt in het OverKop-huis geen label op geplakt. Het belangrijkste aan het huis is dat jongeren zich er kunnen amuseren.Wat vroeger Café De Volksmacht was, is nu de hotspot voor Peltse jeugd. Met optredens van lokale artiesten werd het OverKop-huis in Pelt geopend.
Foto: Communicatie Pelt

Bekijk alle artikels uit Pelt