Het aantal corona-besmettingen in en rond Oudsbergen neemt fors toe

dinsdag 19 oktober 2021

Pelt: Nieuwbouw voor inwoners Lindelhoeven geopend (9 oktober 2021)

In Lindelhoeven werd op 8 oktober de gloednieuwe Brede School officieel geopend. Het project brengt de lokale lagere school, de parochiezaal als ontmoetingscentrum en de buitenschoolse kinderopvang harmonieus samen. De Lindelse inwoners kunnen voortaan genieten van een multifunctioneel gebouwencomplex.

Voor alle partijen was er nood aan infrastructurele vernieuwing. Zo zijn de oudste delen van de school al meer dan 140 jaar oud. De lokale buitenschoolse kinderopvang verbleef al even in verschillende hob units. En ook Den Drossaerd (parochiezaal) kon vernieuwde ruimtes gebruiken om haar werking voort te zetten.

"Voor de schoolkinderen betekent dit een modern, duurzaam en volledig uitgerust schoolgebouw. De vzw Parochiale werken heeft vernieuwde ruimtes ter beschikking. Maar ook maken steeds meer ouders gebruik van naschoolse opvang. De gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang Pelterkids kan dankzij de brede school haar capaciteit en kwaliteit verhogen. Daardoor kunnen leerlingen straks ook na de schooluren hun talenten ontwikkelen."

Het nieuwe complex bestaat uit drie delen en kent verschillende zalen en lokalen die multifunctioneel ingezet kunnen worden. Zo kan bijvoorbeeld de grote refter van de school als activiteiten- of feestzaal dienen.Kerkdorp Lindelhoeven kan voortaan genieten van een multifunctioneel gebouwencomplex
Het project is een samenwerking tussen de Corneliusschool, de vzw Parochiale en Sociale werken, kerkbestuur Sint-Cornelius en de gemeente Pelt.
Foto: Communicatie Pelt

Bekijk alle artikels uit Pelt