Vrijdagavond raakte een bezoeker van het Schlagerfestival in Hasselt zwaargewond. De politie is op zoek naar getuigen van de feiten.

dinsdag 26 oktober 2021

Pelt: Pelt stelt elektrische auto ter beschikking (15 september 2021)

De gemeente Pelt organiseert twee initiatieven tijdens de Week van de Mobiliteit, die dit jaar plaatsvindt van 16 tot 22 september. Er wordt tijdelijk extra ruimte voorzien voor de fietsers en Peltenaren kunnen voortaan een elektrische deelauto huren.

De privéauto neemt bijzonder veel van onze publieke ruimte in. De roep naar meer groen en plaats voor ontspanning en ontmoeting klinkt echter steeds luider. Daarom worden er onder het motto verover de ruimte tot 29 september op het Marktplein en in de Dorpsstraat twee parkeerplaatsen voor auto’s omgebouwd tot extra fietsenstallingen. Zo komt er meer ruimte en aandacht voor voetgangers en fietsers. De straat is er immers voor iedereen en zeker ook voor de zwakke weggebruiker.

Pelt stelt vanaf nu een elektrische auto ter beschikking als deelauto. Iedereen kan er gebruik van maken. De auto heeft een vaste stek aan het station in Neerpelt. Op zaterdag 18 september kan je daar van 10.00 tot 12.00 uur deelnemen aan een kennismakingsmoment over het gebruik van de elektrische deelauto.

Via een handige app kan je de auto huren. Hoe je die app en vervolgens de deelwagen gebruikt, kom je te weten tijdens het kennismakingsmoment.

INFO
www.gemeentepelt.be/deelautoIn het kader van de Week van de Mobiliteit (16-23 september) lanceert Pelt een nieuwe elektrische deelauto die iedereen kan huren.
Foto: Communicatie Pelt

Bekijk alle artikels uit Pelt