dinsdag 19 oktober 2021

Pelt: In het park van Lille: Slechte bomen gaan tegen de vlakte (10 juni 2021)

In het park van Lille worden een aantal bomen gerooid. Het gaat om de zieke en dode bomen die door een expert werden aangeduid. Het zijn noodzakelijke beheerwerken. Ze moeten schade aan
muren en gebouwen in de nabijheid voorkomen en de gezonde vegetatie vrijwaren. Daarna wordt het park vernieuwd. Daarvoor werd intussen een traject opgestart waarbij de inwoners van Sint-
Huibrechts-Lille en alle andere betrokkenen hun inbreng kunnen doen.

Eind juni van afgelopen jaar keurde de gemeenteraad de aankoop goed van het park bij teutenhuis Tielen-Kerckhofs - ook bekend als huis Spaas - in Sint-Huibrechts-Lille. Intussen is het park van 50 are groot definitief eigendom van de gemeente.

De gemeente kan nu de eerste beheerwerken laten uitvoeren: het verwijderen van de slechte bomen en het plaatsen van een afscheiding tussen het publieke gedeelte en de aangrenzende private eigendom.

Een landschapsarchitect zal aansluitend samen met alle betrokkenen de weg opgaan naar de nieuwe bestemming van het park: een openbaar park in de dorpskern dat voor iedereen toegankelijk is en waar iedereen van kan genieten.In het park van Lille worden een aantal bomen gerooid. Het gaat om de zieke en dode bomen die door een expert werden aangeduid. Het zijn noodzakelijke beheerwerken.
Foto: Communicatie Pelt

Bekijk alle artikels uit Pelt