Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Pelt: Jonge boerinnen zijn boos op minister Zuhal Demir (4 juni 2021)

Heel wat jongeren in de land- en tuinbouw zijn ongerust. Ook jonge boerinnen. Zij hebben door de tijdelijke stikstofregeling en het beleid van de Vlaamse overheid geen zekerheid en geen perspectief op een leefbare toekomst.

Om hun onzekere toekomst aan te klagen, gaven 16 jonge boerinnen van overal in Vlaanderen zich bloot met de krachtige boodschap: "Demir zet jonge boerinnen in hun bloot gat, zonder ons geen kwalitatief & duurzaam voedsel. Beseft u dat? #GeefBoerenRuimte"

"Met deze ludieke boodschap willen wij benadrukken dat het zeer belangrijk is dat er een nieuw en duidelijk kader komt, anders dan het huidige beleid. Met een aantal boerinnen en boerendochters hebben wij een collage gemaakt die ondertussen al meer dan 1.500 keer gedeeld werd op facebook. Het gaat om een actie tegen het huidige beleid van de minister van omgeving", zegt Lotte Arkens.

"Als jonge boerin maak ik mij heel grote zorgen. Ik wil heel graag zorgen voor voedsel, landschap en natuur in Vlaanderen, maar ik vrees er de kans niet toe te krijgen. Daarom willen wij met deze foto's een duidelijk signaal geven.""Wij worden in ons bloot gat gezet door de politiek"

Bekijk alle artikels uit Pelt