Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips -

donderdag 2 december 2021

Pelt: Bosland in de bloemen: 11.000 schoolkinderen ontvangen zaadjes voor vlinderbloemen (21 mei 2021)

In Bosland worden vanaf vandaag liefst 11.000 zaadpakketjes verdeeld onder alle kleuters en leerlingen van de lagere scholen in Bosland. Met de actie wil Bosland via de kinderen en hun (groot)ouders mee de jarige in de bloempjes zetten. Het initiatief zorgt in de eerste plaats voor nectar en stuifmeel voor vlinders en bijen in de Boslandse tuinen. Want een insectenvriendelijke tuin in Bosland, daar heeft iedereen baat bij.

In 2021 blaast het grootste avonturenbos van Vlaanderen 15 kaarsjes uit. Via een opvallende actie wensen de partners nu heel Bosland in de bloempjes te zetten. Iedere leerling van een kleuterschool of lagere school in Bosland ontvangt daarom een zakje met bloemenzaad met de slogan 'Bosland is jarig - Zet je Bosland mee in de bloemetjes?'

De partners rekenen erop dat heel wat gezinnen in het voorjaar met de campagne aan de slag gaan. Zaadjes die in de maanden mei of juni ingezaaid worden zullen gaan bloeien van juli tot oktober. En dat is goed voor vlinders en bijen.Op 21 mei ontvingen GBS Eksel in Hechtel-Eksel, Basisschool Den Heuvel in Lommel, Leefschool de Uitvlinder in Peer en Basisschool De Linde in Pelt als primeur de eerste pakketten uit handen van de Boslandburgemeesters Jan Dalemans, Bob Nijs, Steven Matheï en Frank Smeets.
Foto: Bosland

Bekijk alle artikels uit Pelt