Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips -

donderdag 2 december 2021

Pelt: Nieuw BibPunt Teutenhof opent deuren in Sint-Huibrechts-Lille (20 mei 2021)

Fervente lezers uit Sint-Huibrechts-Lille kunnen vanaf dinsdag 25 mei hun hartje ophalen in het nieuwe bibpunt van het Teutendorp. En nieuw, dat mag je heel letterlijk nemen. Want het nieuwe bibpunt bevindt zich in het fonkelnieuwe woonzorgcentrum Teutenhof aan de Lindestraat.

Je vindt er een ruime collectie kinder- en jeugdboeken, een collectie romans en een collectie voor mensen met een visuele beperking: de grootletterboeken en de daisy-boeken (boeken die ingesproken werden op een cd).

Om de uitleningen in deze nieuwe bib vlot te laten verlopen, doet de bib beroep op een tiental vrijwilligers. De afgelopen weken kregen ze allemaal een korte opleiding en assistentie van een bibliotheekmedewerker. Op die manier kunnen ze de bezoekers van de bib perfect verder helpen bij de meest voorkomende vragen.

Het nieuwe bibpunt Teutenhof is open op weekdagen van 14 tot 17 uur. Je kan er zelf je boeken uitlenen via een zelfuitleenbalie, zoals dat in de andere bibliotheken van Pelt ook gebeurt. Breng dus zeker bij elk bezoek je bibkaart of eID-kaart mee, zodat je probleemloos je portie lectuur mee naar huis kan nemen. Omwille van de coronamaatregelen moet je bij het binnenkomen van het woonzorgcentrum een chirurgisch mondmasker dragen (geen stoffen exemplaren wegens onvoldoende bescherming).


In Sint-Huibrechts-Lille opent op dinsdag 25 mei het nieuwe Bibpunt Teutenhof
Foto: Communicatie Pelt

Bekijk alle artikels uit Pelt