Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Pelt: Windturbines op terreinen van Nyrstar in Pelt verschijnen aan de horizon (4 mei 2021)

Na een jaar van voorbereidende werken, worden vanaf deze week de windturbines van het Storm-windpark in Pelt rechtgezet. De gigantische onderdelen werden de afgelopen weken aangevoerd met uitzonderlijke transporten.

Het windpark dat Storm bouwt in Pelt zal bestaan uit drie windturbines ten noorden van het kanaal Bocholt-Herentals. Twee van de drie turbines worden gebouwd op terreinen van zinksmelter Nyrstar en naburig bedrijf Velbo.

De windturbines hebben een rotordiameter van 145 meter en een tiphoogte van 170 meter. Ze zijn uitgerust met een softwaresysteem op basis van radargegevens dat signaleert wanneer er zich vogelzwermen in de buurt van het windpark bevinden. De windturbines worden dan automatisch stil gezet.

De werken op de werf in Pelt zijn gestart in het voorjaar van 2020.

Het Storm-windpark in Pelt zal evenveel groene stroom produceren als wat zo'n 8.000 gezinnen gemiddeld verbruiken. Inwoners van de gemeente Pelt en de stad Lommel kregen via de coöperatieve Storm CV de mogelijkheid om rechtstreeks mee te investeren in de windturbines. In totaal maakten 156 omwonenden hiervan gebruik.Foto: Communicatie Storm Windenergy

Bekijk alle artikels uit Pelt