Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

woensdag 26 januari 2022

Pelt: 69ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd op online platform (22 april 2021)

De keuze om de 69ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) zo goed als volledig online te laten doorgaan, heeft een positieve invloed gehad op het aantal deelnemende groepen. 101 koren en ensembles uit 36 landen stuurden een video in. Een internationale jury zal de inzendingen bekijken en van opbouwend commentaar voorzien.

Het publiek kan het festival meebeleven via het online platform van het EMJ. Zo kan je via de website http://www.emj.be op 1 mei de livestream bekijken met optredens, interviews en festivalnieuws. Deze wordt opgenomen in de tuin van het Oud Dommelhof en gepresenteerd door Peltenaren Joke Emmers en Martijn Claes.

Wil je méér, dan kan je je op de EMJ-site gratis registreren en het programmaboekje downloaden. Je kan daarna alle vocale en instrumentale inzendingen van de groepen bekijken net alsof je naar een echt juryoptreden zou gaan.

Deze juryoptredens én workshops blijven tot één week na het evenement te bekijken. De livestream zal na het festival eveneens beschikbaar blijven op het EMJ.tv kanaal, waar ook heel wat videomateriaal van de vorige edities terug te vinden is.

Alle informatie vind je op http://www.emj.be - Registreren doe je best vooraf zodat je op 1 mei onmiddellijk van het 69ste EMJ kan genieten. Op de EMJ-site krijg je een duidelijke uitleg over hoe je dit allemaal moet doen.

Om de festivalsfeer nog wat aan te wakkeren wordt aan de Peltenaren gevraagd om, net zoals vorig jaar, de EMJ-vlag uit te hangen en de EMJ affiche die bewoners van Pelt in de brievenbus kregen voor het raam te bevestigen.


Bekijk alle artikels uit Pelt