Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

woensdag 26 januari 2022

Pelt: Daan Goutsmet komt met debuutsingle Achtbaan (22 april 2021)

Zanger Daan Goutsmet (27), afkomstig uit Pelt, brengt zijn debuutsingle Achtbaan uit. "Met Achtbaan wil ik de vinger op de wonde leggen. Het nummer gaat over de vervelende stemmetjes in ons hoofd, maar ook over relativeren en de kunst van het zorgeloos amuseren. Want als artiest vind ik het mijn plicht om mensen terug hoop te geven", zegt Daan Goutsmet.

Heel Vlaanderen zag op VTM hoe Goutsmet de coaches van The Voice van Vlaanderen zwaar aan het twijfelen bracht met zijn Nederlandstalige bewerking van Love Yourself van Justin Bieber.

"Ik heb alle commentaren ter harte genomen en daar pluk ik nu de vruchten van. Ik heb dictielessen gevolgd en de muziek heb ik volledig in de bekwame handen gelegd van mijn producer Johan Schots. Het resultaat is Achtbaan, de titeltrack van een EP die ik stapsgewijs zal lanceren."

Goutsmet is al jaren actief bezig met muziek. Vorig jaar nog haalde hij de media met zijn coronasong waarin Marc Van Ranst een bijrolletje kreeg. Typerend aan zijn muziek is de herkenbaarheid van teksten en melodie.

"Zelf zou ik mijn genre niet als pop of kleinkunst bestempelen, ik noem het liever een modern levenslied, net omdat mijn nummers verschillende facetten van het hedendaagse leven beschrijven en omdat ik vind dat het tijd is om dit genre naar de 21ste eeuw te brengen."

"Om de boodschap van Achtbaan kracht bij te zetten heeft Goutsmet hulp gekregen van zijn vrienden. Als artiest vind ik het mijn plicht om mensen terug hoop te geven en daarom wou ik een videoclip maken waarvan iedereen instant gelukkig wordt. Ik heb verschillende jonge mensen gevraagd om beelden in te zenden en het geheel paste perfect in elkaar. Eens de horeca terug open is ga ik hen daarvoor rijkelijk belonen", lacht hij.

Link naar videoclip: https://youtu.be/luzIlq1EAck
Spotify: https://sptfy.com/goutsmet
Website: http://www.goutsmet.be
Instagram: https://www.instagram.com/goutsmet.be/
Facebook: https://www.facebook.com/Goutsmet.beFoto: Daan Goutsmet

Bekijk alle artikels uit Pelt