zondag 17 januari 2021

Pelt: Nieuwe speelplaats voor basisschool Boseind (5 november 2020)

De school van Boseind krijgt een nieuwe speelplaats. De werken daarvoor zijn zopas begonnen en zijn naar verwachting tegen de paasvakantie van volgend jaar afgerond. De grotendeels grijze speelplaats is dan verleden tijd. De nieuwe speelplaats, die in samenwerking met de school ontworpen werd, zal de kinderen een meer groene, uitdagende en avontuurlijke speelruimte bieden.

Een meer prikkelende inrichting daagt uit tot gevarieerd spel: klauteren en klimmen, lopen en springen. Er komen ook drie sportterreintjes bij. Er zal niet alleen plaats zijn om te spelen, maar ook voor geborgen plekjes om tot rust te komen.

De bestaande fietsenrekken worden vervangen door een grotere nieuwe overdekte fietsenstalling.

De nieuwe speelplaats zal niet enkel ter beschikking van de school staan. Tijdens de schooluren is het een speelplaats, na de schooluren is het een buurtpleintje waar de kinderen van de buurt veilig en leuk kunnen spelen en ravotten. En zo staat deze speelruimte het ganse jaar door open voor spelende kinderen.

De kostprijs voor het project bedraagt 465 000 euro. De school neemt de aanleg van de fietsenstalling (41 000 euro) voor haar rekening. De rioleringswerken (129 000 euro) zijn ten laste van netwerkbeheerder Fluvius.


Bekijk alle artikels uit Pelt