zondag 17 januari 2021

Pelt: Digitaal opzoeksysteem op Peltse begraafplaatsen (29 oktober 2020)

Wie in Pelt naar het graf van een dierbare overledene wil zoeken, kan gebruik maken van een digitaal opzoeksysteem. Aan de ingang van de vier gemeentelijke begraafplaatsen kan je op het
computerscherm het graf van een overledene terugvinden. Het systeem is ook raadpleegbaar via de gemeentelijke website.

Bij de toegangspoort van elk van de gemeentelijke begraafplaatsen zijn een computer en een scherm geïnstalleerd. In het systeem kan je in een alfabetische lijst het graf van een overledene opzoeken. Het nummer dat achter elke naam staat, verwijst naar een bepaalde rij en perceel op het kerkhof. Op het kerkhof zelf zijn alle rijen en percelen genummerd. Via een QR-code op de begraafplaatsen kan je ook rechtstreeks surfen naar de toepassing op de gemeentelijke website.

Want, via http://www.gemeentepelt.be/begraafplaatsen kan je het systeem ook thuis raadplegen. Je kan dus op voorhand al opzoekingen doen en eventueel het plan van het kerkhof afdrukken.

Opgelet! Van zaterdag 30 oktober tot en met maandag 2 november moet – omwille van de verwachte drukte op de kerkhoven – iedere bezoeker vanaf twaalf jaar er een mondmasker dragen. Uiteraard hou je je daarnaast ook aan andere coronamaatregelen, zoals het houden van voldoende afstand.

Bekijk alle artikels uit Pelt