zaterdag 31 juli 2021

Pelt: Oud grasplein wordt gezellig buurtplein (12 augustus 2019)

Het gemeentebestuur gaat het pleintje op de hoek van de Kapelstraat en de Hoevenstraat, tegenover de begraafplaats van Lindel-hoeven, herinrichten. Het grasplein wordt opgewaardeerd tot een gezellig buurtpleintje met speeltuintje voor de kinderen. Ook voor het jaarlijkse buurtfeest blijft er plaats op het plein.

Aanleiding is de verwijdering van het speelpleintje aan de Corneliusschool in de Parkstraat. Dit moet wijken voor de nakende bouwwerken van het Brede Schoolproject. Het idee werd opgevat om voor de duur van de bouwwerken de speeltoestellen elders in de buurt te plaatsen om toch nog speelgelegenheid te behouden. Het oog viel dus op het plein tegenover de begraafplaats van Lindel-Hoeven.

Er komt een grote zandbak waarin de speeltoestellen uit de Parkstraat geplaatst worden. Er komen daarnaast speelelementjes voor de allerkleinsten en zitgelegenheid voor ouders en ouderen. Een goal, zitstammen, een speelheuvel en een wadi voor regenwateropvang maken het geheel compleet. Ook het groenkader wordt aangepast. De meeste van de huidige bomen blijven en worden aangevuld met passende beplanting. Tot slot wordt er rekening gehouden met het jaarlijkse buurtfeest dat plaats vindt op het plein. Dat verdient uiteraard een plek op een buurtpleintje. Afgelopen donderdag 8 augustus konden de buurtbewoners – op het plein zelf – kennismaken met de plannen.

De werken beginnen alvast met de afgraving van de weg.


Bekijk alle artikels uit Pelt