Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Peer: Stad Peer verbreekt concessieovereenkomst met manege Breugelhoeve (6 december 2023)

Het college van burgemeester en schepenen van de stad Peer besliste op dinsdag 5 december om een einde te maken aan de samenwerking met M&M voor de uitbating van Manege Breugelhoeve. "De aanleiding om de procedure tot beëindiging in te zetten, was de kennisname van het strafonderzoek dat door het Parket opgestart werd twee weken geleden rond een aantal dossiers rond dierenwelzijn en de verschillende daarbij horende elementen, waaronder het in de media vertoonde filmpje."

De stad Peer heeft afgelopen week de concessiehouder gehoord, zoals voorzien in de concessieovereenkomst.

"Alle elementen samenleggend besliste de stad om de concessieovereenkomst te verbreken. Deze verbreking gaat in op vrijdag 8 december 2023. Stad Peer benadrukt nogmaals dat er geen toegevingen kunnen gedaan worden op dierenwelzijn. Breugelhoeve is al heel wat jaren een site waar plezier, educatie en dierenwelzijn centraal staan. Dat moet zo blijven, nu en in de toekomst. Op korte termijn wordt voorzien in een noodoplossing om de continuïteit te verzekeren en de aanwezige paarden te verzorgen en voorzien we in een bestendiging van de activiteiten van LRV, G-paardensport en kampen."

"Tegelijkertijd zullen we de komende weken in overleg gaan met gebruikers en geïnteresseerden om eind januari een definitief toekomstscenario af te kloppen voor manege Breugelhoeve", aldus het stadsbestuur.


Bekijk alle artikels uit Peer