Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Peer: Paardensport Vlaanderen: Uitermate geschokt door de pijnlijke beelden (19 november 2023)

Op sociale media duiken beelden op van een lesgever die een pony hardhandig aanpakt met een zweep. De feiten vonden plaats in manege Breugelhoeve M&M te Peer. Op sociale media wordt geschokt gereageerd. "Schandalig! Pure dierenmishandeling."

Paardensport Vlaanderen reageert: "Uitermate geschokt door de pijnlijke beelden, die momenteel circuleren op sociale media, van een lesgever die een pony hardhandig en buitensporig aanpakt met een zweep in één van onze clubs en dit zelfs in het bijzijn van jonge kinderen. Wij betreuren en veroordelen dergelijke praktijken ten zeerste. Ze gaan regelrecht in tegen de normen en waarden waar wij voor staan".

"Het welzijn en het belang van onze paarden moet steeds voorop staan, op alle vlakken, en moet ook steeds uitgedragen worden door onze clubs, waarbij de lesgever een absolute voorbeeldfunctie heeft, in de eerste plaats naar onze jongste paardenliefhebbers toe."

"Het hardhandig en buitensporig straffen van een pony, zoals dat te zien is in het filmpje, kan niet gerechtvaardigd worden en kan onder geen enkel beding geaccepteerd worden. De omgang met en de training van de paarden moet steeds gebaseerd zijn op respect en vertrouwen, en moet gebeuren met vakkundigheid en het nodige geduld."

Paardensport Vlaanderen heeft ondertussen de interne procedure opgestart en neemt verdere maatregelen in overleg met andere betrokken instanties.

Bekijk alle artikels uit Peer