Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Peer: Minister Weyts trekt erkenning in van hondenkweker (18 juni 2023)

Vlaams Dierenminister Ben Weyts trekt de erkenning in van een beroepshondenkweker in Peer. "Dit gebeurt na meerdere controles en vastgestelde overtredingen in de voorbije jaren. Zowel de Inspectiedienst Dierenwelzijn als de politie hebben vastgesteld dat de kweker verschillende, herhaalde, inbreuken pleegde tegen het dierenwelzijn. Zo beschikten meerdere honden niet over drinkwater, waren de verblijven niet proper genoeg en liet ook de verzorging duidelijk te wensen over", aldus het kabinet.

"Vlaanderen treedt strenger op tegen kwekers die er de randjes vanaf lopen", zegt Weyts. "Bij recidivisten zijn onze Inspectiedienst en de lokale politie extra waakzaam. Als zelfs na meerdere herhalingen nog niet duidelijk is hoe men honden moet verzorgen, dan verliest men terecht de erkenning. Wie niet horen wil, moet maar voelen."

"We hebben dit jaar al verschillende erkenningen van kwekers ingetrokken. Wie niet aan alle voorwaarden kan voldoen, kan geen dieren kweken. Als je ook na meerdere waarschuwingen niet beter zorgt voor de dieren, dan is dit het logische gevolg. De beroepskweker mag nu minstens 2 jaar lang geen activiteit als kweker uitvoeren."


Bekijk alle artikels uit Peer