Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Peer: Nieuwe Gastheren Bosland (15 december 2022)

In Bosland werden 9 ondernemers uit de Boslandgemeenten erkend als Gastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject en informeren vanaf nu bezoekers kwalitatief over de mogelijkheden in Bosland.

Elk van hen slaagde voor de toegangsproef waardoor ze geschikt werden bevonden om bezoekers in Bosland kwalitatief te informeren over het toeristische aanbod, de verschillende interessante plekken, fauna en flora... Ze bieden ook de belangrijkste toeristische kaarten aan.

De nieuwe Gastheren uit Pelt zijn Vespa Verhuur Pelt, Natuur-like en Franciscushof. In Hechtel-Eksel vervoegen Roompot Eksel, E-Step-Rides en Goalfland het lijstje. Voor Lommel is het Vespa Verhuur Lommel. Voor Peer: Huisbrouwerij De Geiteling en In Houte Velden als nieuwe ambassadeurs.

De voorbije jaren werden reeds 52 ondernemers erkend als Gastheer. Dit maakt dat er vandaag 61 enthousiaste ondernemers in Bosland zijn die gasten kwalitatief over Bosland informeren.

INFO
Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Deze gigantische natuurkern van 6.517 ha in Noord-Limburg strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel, Pelt, Peer en Lommel en bestaat vooral uit bossen, heide, graslanden en beekvalleien. Het gebied staat momenteel op de shortlist van 6 kandidaten die toekomstgericht Nationaal Park kunnen worden. Bosland is een samenwerking tussen de 4 Boslandgemeenten, het Agentschap voor Natuur en Bos, Visit Limburg en Regionaal Landschap Lage Kempen.De nieuwe Gastheren zorgen voor nog meer smaak en beleving in Bosland
Foto: Bosland

Bekijk alle artikels uit Peer