Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 1 december 2022

Peer: Noord-Limburgse vaccinatiecentra bouwen de activiteiten sterk af (4 maart 2022)

De vaccinatiecentra van Lommel en Peer zullen op 30 maart (voorlopig) hun laatste dag draaien. Iedereen die recht had op een vaccinatie is ondertussen meermaals uitgenodigd. Daarom plant het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) voorlopig geen nieuwe campagnes. Voor wie toch nog een vaccinatie ontbreekt, of voor wie nog een traject wil starten, rest er nog één vrij inloopmoment.

Momenteel blijft de agenda grotendeels leeg doordat alle bevolkingsgroepen ondertussen langskwamen.

Want ook wie niet eerder aanwezig kon zijn, heeft ondertussen een nieuwe kans gekregen om de nodige vaccinaties te verkrijgen. Nu de pandemie in een sterke neerwaartse curve zit, geeft het AZG aan op korte termijn geen nieuwe bevolkingsgroepen meer uit te nodigen.

Aangezien er zich nog steeds inwoners in verschillende vaccinatietrajecten bevinden, willen de vaccinatiecentra in de laatste rechte lijn iedereen de kans bieden om alsnog een prik te laten zetten. Dit kunnen inwoners zijn die hun boosterprik wegens besmetting gemist hebben, maar ook inwoners die nog geen enkel coronavaccin ontvangen hebben. Daarvoor worden er in maart specifieke vrije inloopmomenten voorzien. Het vrije inloopmoment hangt af van het traject. Zo zullen volwassenen en kinderen die nog een volledig traject wensen op te starten al volgende week hun eerste inenting moeten komen halen. Enkel zo zullen die, nog voor de sluiting op 30 maart, hun basisvaccinatie kunnen voltooien met een tweede prik. Het volledige schema met de vrije inloopmomenten en de specifieke doelgroepen is te vinden op http://vaccinatie-noord-limburg.be

Hoe het na 30 maart precies verder moet, blijft voorlopig onduidelijk. Het clusterteam van de ELZ wacht verdere beslissingen van de federale overheid af en blijft uiteraard, samen met het merendeel van de medewerkers, beschikbaar.

Bekijk alle artikels uit Peer