Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 1 december 2022

Peer: Bosland op shortlist Nationale Parken (12 januari 2022)

Vandaag ontving Bosland goed nieuws: het gebied staat op de shortlist van 6 kandidaten die toekomstgericht een Nationaal Park kunnen worden. Elk van deze kandidaten wordt vanaf nu begeleid in de opmaak van een Masterplan dat in het voorjaar 2023 moet leiden tot een finale keuze en toekenning van het statuut Nationaal Park door de Vlaamse Regering.

"We zijn dan ook erg tevreden en bijzonder fier op de erkenning van het voorbereidende werk van alle partners in 2021. Tegelijkertijd kijken we heel erg uit naar het traject dat vanaf nu opgestart wordt. Daarvoor starten de kernpartners samen met de nieuwe strategische partners - Natuurpunt, Sibelco, stad Hamont-Achel, gemeente Mol en gemeente Bergeijk (NL) - vanaf februari om het nieuwe Masterplan vorm te geven. In dit traject zal er veel aandacht geschonken worden aan participatie met alle relevante stakeholders", zegt Leen Gielen namens alle Boslandpartners.

Bosland is het grootste kindvriendelijke bos van Vlaanderen. Deze gigantische natuurkern van 6.517 ha in Noord-Limburg strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel, Pelt, Peer en Lommel en bestaat vooral uit bossen, heide, graslanden en beekvalleien. Bosland behoudt en ontwikkelt haar mooie en kwalitatieve natuur, maar stelt deze ook zo veel mogelijk open voor het grote publiek. Daarbij staat duurzame ontwikkeling voorop: Bosland creƫert dynamiek vanuit het groen. Kom ook overdadig genieten van deze verrassende natuur!

Bosland is een samenwerking tussen de 4 Boslandgemeenten, Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid, Toerisme Limburg en Regionaal Landschap Lage Kempen.Bosland op shortlist Nationale Parken
Foto: Limburgnieuws.be

Bekijk alle artikels uit Peer