Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 1 december 2022

Peer: Stad Peer start speelse sensibiliseringsactie High-Five (10 januari 2022)

Op maandag 10 januari is in basisschool de Magneet en op de Methodecampus de High-Five actie op gang getrapt. Deze actie zet kinderen van de basisschool aan om meer te voet of met de fiets naar school te komen. Het beloningssysteem is voorgesteld aan de kinderen door de mascotte Five.

In de fietsenstallingen wordt op een strategische plaats een fietsenteller gehangen. De kinderen krijgen een chip aan hun fiets. Wanneer ze de fietsenstalling binnenrijden wordt deze automatisch gelezen en worden er real-time fietsmuntjes verstuurd naar hun persoonlijke pagina. Zo kunnen ze virtuele muntjes verdienen.

Op strategische plaatsen worden High-Five palen geplaatst. Deze locaties werden samen met de scholen bepaald. Op deze manier staan de palen op de slimste route naar school. Elk kind krijgt een slim bandje. Met dit bandje kan men muntjes sprokkelen door te ‘High-Fiven’ aan de scanpalen. Deze muntjes kunnen vervolgens ingeruild worden voor beloningen.

Op het leerlingenplatform kunnen kinderen hun muntjes opvolgen, een avatar maken, medailles verdienen, challenges aangaan, oefeningen maken,... Stad Peer voorziet leuke beloningen zoals fietsgadgets en culturele of sportieve activiteiten.


Stad Peer start speelse sensibiliseringsactie High-Five
Foto: Communicatie stad Peer

Bekijk alle artikels uit Peer