Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 19 augustus 2022

Peer: De Bellenblazer van Lommel is meest feestelijke foto van Bosland (26 september 2021)

Met Bosland in Beeld lanceerden de Boslandpartners voor het tweede jaar op rij een fotowedstrijd die inzoomde op alle aspecten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Uit meer dan 750 inzendingen werd een preselectie van 64 werken gemaakt. Daaruit heeft een professionele jury en een publieksjury nu een Top 3 aangeduid. Dit jaar was er ook een prijs voor de Meest feestelijke foto.

De 64 geselecteerde foto's werden gemaakt door Angelika van Genechten, Anke Berckmans, An Vranken, Christof Daens, David Peters, Eddy Ulenaers, Elke Vanrijkel, Glenn Bollen, Hilda Lodewijks, Irene Plessers, Jens Veraa, Jente Kasprowski, Joke Goris, Kathleen Woinin, Klaartje Kelchtermans, Leon Van Ham, Luc Beysen, Niels Kerkhofs, Patricia Palmans, Paul Smeets, Robert Boons en Stefane Jamers.

Het beeld Lentevuurspin van Luc Beysen pakt de gouden medaille, gevolgd door Hageven - Plateaux van Jens Veraa met zilver en The leader van Leon Van Ham met brons.

In het kader van 15 Jaar Bosland werd dit jaar een extra prijs uitgereikt. De Bellenblazer van Lommel van Robert Boons staat dit jaar symbool voor het feestelijke, kindvriendelijke en diverse Bosland.

Op 15 september werden alle geselecteerden bekendgemaakt via een fotoalbum op de Facebookpagina. Bezoekers konden vanaf dan meestemmen voor de Bosland in Beeld publieksprijs. Heel wat fotografen gingen aan de slag om hun foto's te promoten via hun netwerk. Het beeld Burned Tree van Angelika Van Genechten in Heuvelse Heide haalde liefst 502 publieksstemmen, en wint daarmee de Publieksprijs. Winnaars van Bosland krijgen een Boslandbon.

De werken werden voor het eerst geƫxposeerd aan de deelnemers en bezoekers van Bosland Trail 2021. Daarna reist de expositie verder naar Resterheide tijdens het Verjaardagsfeest Bosland - Week van het Bos.
In 2021 wordt Bosland 15 jaar.


In het kader van 15 Jaar Bosland werd dit jaar een extra prijs uitgereikt. De Bellenblazer van Lommel van Robert Boons staat dit jaar symbool voor het feestelijke, kindvriendelijke en diverse Bosland.
Foto: Bosland / Persbericht

Bekijk alle artikels uit Peer