Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 9 augustus 2022

Peer: Zomertip! Vier (speur)tochten tussen de Bomen geven feestelijke zomertoets in Bosland (29 juni 2021)

In Bosland worden vandaag, in het kader van 15 Jaar Bosland, 4 nieuwe speurtochten voor kinderen gelanceerd. De hele zomer lang kunnen families op 4 locaties terecht voor een nieuwe uitdagende wandeltocht vol beleving. Want Bosland wil zoveel mogelijk mensen betrekken in dit feestelijke jaar.

Wie minstens 2 van de 4 tochten tot een goed einde brengt, ontvangt een leuke verrassing. Wie erin slaagt alle 4 de tochten te doen, maakt daarnaast kans op één van de hoofdprijzen. Vanaf donderdag 1 juli kunnen de 1.000 gratis pakketten afgehaald worden via de toeristische kantoren in Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt.

Geïnteresseerden kunnen van 1 juli tot en met 30 september 2021 een gratis pakket met de 4 tochten afhalen bij een toeristisch infokantoor in Bosland. Met dit pakket op zak kan men vrij kiezen wanneer men een tocht inplant. Op het einde van elke tocht zoeken deelnemers naar een speciaal kastje. Met een pons wordt vervolgens de spaarkaart afgestempeld die als bewijs dient.

INFO
Bosland is het grootste kindvriendelijke bos van Vlaanderen. Deze gigantische natuurkern van 5137 ha in Noord-Limburg strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt en bestaat vooral uit bossen, heide, graslanden en beekvalleien. Bosland behoudt en ontwikkelt haar mooie en kwalitatieve natuur, maar stelt deze ook zo veel mogelijk open voor het grote publiek. Daarbij staat duurzame ontwikkeling voorop: Bosland creëert dynamiek vanuit het groen. Kom ook overdadig genieten van deze verrassende natuur.

Bosland is een samenwerking tussen de 4 Boslandgemeenten, Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid, Toerisme Limburg en Regionaal Landschap Lage Kempen.Geïnteresseerden kunnen vanaf 1 juli tot en met 30 september 2021 een gratis pakket met de 4 tochten afhalen bij een toeristisch infokantoor in Bosland. Met dit pakket op zak kan men vrij kiezen wanneer men een tocht inplant. Op het einde van elke tocht zoeken deelnemers naar een speciaal kastje. Met een pons wordt vervolgens de spaarkaart afgestempeld die als bewijs dient.
Foto: Bosland

Bekijk alle artikels uit Peer