zondag 1 augustus 2021

Peer: Mondmasker verplicht in de volledige zone binnen de Vesten (26 juli 2020)

De Nationale Veiligheidsraad besliste 23 juli over een paar bijkomende maatregelen die vanaf 25 juli in voege gaan. De burgemeester van Peer voegt daar nog enkele lokale maatregelen aan toe. Eén van de extra maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad is een uitbreiding van de mondmaskerplicht. Vanaf 25 juli zal iedereen verplicht een mondmasker moeten dragen op markten, rommelmarkten, kermissen, in horecazaken, in openbare gebouwen, in winkelstraten en op alle drukke plaatsen zoals bepaald door de plaatselijke autoriteiten.

Daarom besliste het Stadsbestuur van Peer over de bijkomende plaatsen waar het dragen van een mondmasker verplicht zal zijn. Concreet moeten voetgangers een mondmasker dragen in de volledige zone binnen de Vesten, aangezien het in het stadscentrum vaak niet mogelijk is om de afstandsregels te respecteren. Voor horeca geldt het specifieke horecaprotocol. In speeltuin Breugelhoeve geldt er een mondmaskerverplichting voor personen vanaf 12 jaar. Ook op evenementen zal je een mondmasker moeten dragen. Het gaat onder andere om de buurtfeesten, drive in cinema, Cultuur in het groen, Cocktail en Ginavond, Beker van Peer, Last Post Grot Linde en enkele activiteiten gekoppeld aan de kermissen.

Verder houdt het Stadsbestuur contact met de huisartsen, zodat er snel actie ondernomen kan worden in geval van een stijgend aantal besmettingen.Bekijk alle artikels uit Peer