info@limburgnieuws.be -

zaterdag 19 september 2020

Peer: Vrijwilliger test positief op corona: Jongerencentrum De Bak sluit de deuren (21 juli 2020)

Het kamp van de Chiro Jongens Peer werd afgelast omdat één van de leiders positief testte op corona. Omdat diezelfde persoon ook vrijwilliger is in jongerencentrum De Bak, heeft de Stad Peer, na overleg met de jongeren van De Bak, beslist om het jongerencentrum preventief te sluiten.

"Voorlopig sluiten wij De Bak tot en met 31 juli. Verder monitoren wij de situatie in overleg met de gouverneur en bevoegde artsen", zegt burgemeester Steven Matheï.

De voorbije maanden stond de werking van De Bak op een laag pitje, maar sinds enkele weken was het jeugdcafé weer open. Daarbij werden zoals in de andere horecazaken de coronaregels toegepast.

"Het feit dat één van de vrijwilligers positief getest heeft op corona heeft ons meteen doen beslissen om het jongerencentrum te sluiten. De contacten van de voorbije dagen worden momenteel in beeld gebracht. Op die manier proberen wij een eventuele verdere verspreiding in te perken", zegt Matheï.

"Daarnaast roepen we iedereen op om voorzichtig te blijven en bij symptomen contact op te nemen met de huisarts. Wij kunnen ook niet genoeg benadrukken om de basisregels in acht te blijven nemen: afstand houden, regelmatig handen wassen, zoveel mogelijk buitenactiviteiten of goed lokalen verluchten, voorzichtig zijn bij mensen uit risicogroepen, respecteer je bubbel van wekelijks max. 15 personen, beperk activiteiten tot max. 15 personen, kinderen inbegrepen."Bekijk alle artikels uit Peer