Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Overpelt: Gemeenteraad keurt heraanleg Romeinse Dijk goed (27 september 2019)

De gemeente Pelt gaat de Romeinse Dijk heraanleggen. Dat heeft de gemeenteraad van 26 september 2019 beslist. De Romeinse Dijk is de anderhalve kilometer lange verbinding tussen het gehucht Boseind en de Peerderbaan (tussen Sint-Huibrechts-Lille en Kleine-Brogel).

De weg ligt er momenteel slecht bij, met afbrokkelende zijkanten. Dat komt voor een groot deel omdat er geen betonnen kantstrook is en de zijkant van de weg bijgevolg niet ‘opgesloten’ zit. Bovendien is de verharding niet meer dan een aantal lagen bestrijkingen op een fundament van kiezels.

Bij de heraanleg krijgt de Romeinse Dijk eerst aan beide zijden betonnen kantstroken. Deze zijn in de vorm van grasdallen. Daartussen wordt een nieuwe wegfundering aangelegd, met afsluitend een voldoende dikke laag
asfalt als wegdek.

De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op iets meer dan 540 000 euro. Na de goedkeuring van het dossier door de gemeenteraad, volgt nu de procedure voor de openbare aanbesteding. Pas daarna kunnen de werken ingepland worden. Wanneer het zover is, zullen de bewoners - er staan iets meer dan tien woningen - tijdig ingelicht worden.

Bekijk alle artikels uit Overpelt