Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

vrijdag 27 november 2020

Oudsbergen: Oudsbergen past strengere maatregelen meteen toe (28 oktober 2020)

De gemeente Oudsbergen (Opglabbeek & Meeuwen-Gruitrode) wacht niet tot vrijdag 18 uur om de nieuwe coronamaatregelen te laten ingaan, maar past de verstrengde maatregelen al vanaf woensdag toe.

Nadat de Vlaamse maatregelen werden bekendgemaakt, schoot het gemeentebestuur meteen in actie. "Tijdens een crisisoverleg hebben we besloten om niet te wachten tot vrijdag met deze maatregelen in te voeren. We laten deze maatregelen nu al ingaan. Onze culturele centra en sporthallen gaan dicht, behalve voor activiteiten voor -12-jarigen. Je kan ook geen tickets meer kopen, je inschrijven voor workshops of zalen reserveren", zegt burgemeester Ceyssens.

"Wie al tickets heeft gekocht of lokalen heeft geserveerd voor activiteiten die geannuleerd worden, wordt door onze medewerkers persoonlijk gecontacteerd voor een oplossing."

Oudsbergen heeft ook een oplossing voor opvang tijdens de verlengde herfstvakantie. "Enkel ouders die niet kunnen telewerken, omdat ze bijvoorbeeld actief zijn in de zorg, industrie of onderhoud, kunnen hun kinderen inschrijven voor de noodopvang op 9 en 10 november."

Ook voor het burgerlijk huwelijk zijn er gevolgen. "Door de beperkte capaciteit in de trouwzalen laten we enkel het bruidspaar, hun ouders en getuigen toe."

Voor de medewerkers van het gemeentebestuur verandert er weinig. "Al sinds maart zetten we vol in op thuiswerk. In onze gemeentehuizen zelf is een minimale bezetting aanwezig om inwoners op afspraak te ontvangen. Alle andere administratieve medewerkers doen aan telewerken", besluit Ceyssens.Bekijk alle artikels uit Oudsbergen